fbpx
Coșul tău

7 ani de Flair Scent

7 ani de Flair Scent

Andra Petcu
13 august 2023
9 min read

Acum 7 ani, în 2016, s-a născut Flair Scent pe când turnam lumânări într-o cameră din apartamentul în care stăteam cu chirie. Dacă dorești să citești mai multe despre începuturile Flair Scent, poți citi primul articol scris de mine aici sau să urmărești primul video-interviu în care povesteam despre lumânări aici. Mie îmi vine să râd mereu când îl văd, dar mai simpatic mi-e acesta, filmat în 2017 cu procesul de creație a lumânărilor.

De atunci până să ne mutăm în casa minunată în care creăm lumânările acum, am trecut prin alte 2 case, despre care am scris în 2018 aici (obstacolele care au apărut pe drum) și aici (mutarea propriu-zisă și decorarea spațiului).

Iar despre mutarea în atelierul de acum de pe strada Albineț și accesarea fondurilor europene pentru a ne dezvolta echipa și a crea o întreprindere socială de inserție am scris aici.

Au trecut repede acești ani, de la o singură persoană care făcea lumânări, am crescut la 5, timp de 2 ani și jumătate, iar acum am rămas doar două. Atât cât are nevoie Flair Scent acum. Două Alexandre. Dar asta e o discuție pentru un alt articol.

Piedici încă există, dar ele vor exista mereu, așa că astăzi alegem recunoștința. Luna august va fi o lună a recunoștinței, căci alegem să sărbătorim împreună cu tine cei 7 ani de acasă ai Flair Scent. Tu ești acasă-ul lumânărilor care ies cu grijă din atelierul nostru.

Deși au trecut 7 ani de când am început povestea lumânărilor parfumate din soia, încă ne sare inima când cineva ne trece pragul. Iar asta, fiindcă nu luăm nicio interacțiune cu tine de bună. 

Dacă vrei să oferi un cadou care să aducă un zâmbet garantat, te gândești la noi, dacă vrei mărturii parfumate pentru evenimentele tale importante, iar te gândești la noi. Sau dacă îți faci ție un cadou de care să te bucuri timp îndelungat, tot la noi te gândești. Acestea sunt motivele pentru care noi putem continua povestea. Și când zic noi, nu mă gândesc doar la echipa Flair Scent, ci la echipa Flair Scent împreună cu tine, CEA sau CEL care ne susții. Suntem mega recunoscătoare pentru asta, noi Alexandrele.

Așa că să trecem la treabă și să vă povestim cum ne-am gândit să ne jucăm și să ne sărbătorim și să te sărbătorim: 

lumânări parfumate din ceară de soia handmade
  • Pentru cei care aleg să comande online, am pus la cale ceva magic, precum cei 7 ani ai noștri. Din toate comenzile online de peste 100 de lei realizate în luna august, vom extrage, aleatoriu, 7 dintre voi care vor primi lumânări… pentru un an întreg! La fiecare început de anotimp, 3 lumânări de sezon îți vor bate la ușă, cumințele să le primești și să le aprinzi cu drag. Când am copt această idee, ne-am dat seama că parcă ne-am dori și noi să primim o astfel de surpriză, timp de un an! Cei 7 norocoși vor primi de veste în septembrie, când vom începe să pregătim aromele de toamnă. 

Dar până să vină toamna, noi mai avem câteva meniuri de vară disponibile, iar de arome fresh să nu mai spunem. 

Apusul soarelui în august are un aer nostalgic pe care îl poți parfuma cu Nectar Tropical sau Pepene și castravete, două arome fructate și zemoase, perfecte pentru cine ar vrea ca vara să mai țină un pic. Nectarul Tropical e chiar ultima aromă adusă la Flair Scent, ai încercat-o până acum? 

În serile călduțe te poți răcori cu ceva mai provocator și mai picant, un Lemongrass și ghimbir. Pentru ceva mai light, încearcă Lime, busuioc și mandarine, iar dacă vrei să te alinți cu ceva mai dulceag, Lime și mango e ceea ce cauți. 

Deși aniversarea de 7 ani este un milestone pentru noi, nu vrem să fim prea cheesy. Ne bucurăm că timp de 7 ani te-am avut alături; evident că sperăm să ne găsești tot în atelierul nostru roz peste încă 7 ani, dar acum ne bucurăm de prezent și facem ce știm noi mai bine – lumină și parfum în casele voastre, și sperăm că și în suflet <3 . Am fost cheesy aici nu? Nu ne putem abține, doar facem lumânări într-un atelier roz.

Și ca să continuăm în stilul acesta, colega mea Alexandra m-a pus să aleg câte o fotografie specifică fiecărui an de Flair Scent. Crezi că am reușit? Să-ți explic…

2016

Am vrut să adaug fotografia de la primul meu târg, la o terasă din Iași, unde am mers cu 8 lumânări. Dar am văzut aceste etichete lucrate manual pe care le-am făcut în decembrie 2016 și am început să plâng fiindcă eu nu-mi dădeam seama că pun atâta pasiune în asta. Iar acum uitându-mă înapoi, nu pot decât să-i mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat o ocupatie așa frumoasă. Fiecare aromă avea culorile ei de brăduț și de fundal, iar picătura/flacăra aurie era de pe atunci prezentă. Cea cu brăduț roșu și fundal maro era Ștrudel de mere, cea cu crem și ivoire era Napolitană cu alune, iar cea din dreapta cu brad roșu cu buline albe și fundal verde crud era bineînțeles Bucurie de iarnă. Las astea pentru 2016.

2017

2017 e anul în care am trecut prin multe încercări, dar nu mi-a fost frică de nimic. Lumânările nu mai încăpeau în cameră, întrucât făceam coletele pe jos. În august am închiriat casa Păcii. Au fost multe obstacole și nu m-am putut muta în ea. Din fericire Dumnezeu m-a binecuvântat cu o prietenă care m-a luat la ea în apartament, și turnam lumânări pe holul apartamentului. 2017 a fost și anul citatelor, găsite prin locuri random, care îmi ajungeau direct la inimă și care au ajutat la transformarea mea. De asemenea a fost anul cu primul festival la care am participat ca vendor cu lumânările, și anul în care am ținut prima prezentare despre lumânări în fața unui public. Nu a ieșit deloc reușit, dar pentru a putea reuși, trebuie să treci prin nereușite, cine știe câte…

2018

În 2018 am luat pentru prima dată recipiente pentru lumânări din Australia, care au devenit colecția Bijuterii de casă. Tot în 2018 m-am mutat în sfârșit la casa Păcii, și fotografiam lumânările pe terasă.

2019

2019 A fost un an excelent, aveam comenzi de făcut, tocmai apăruseră story-urile pe instagram. Am mers de 2 ori la Dichisar, în martie și în decembrie. Am fost la Street Delivery, le aveam pe prietenele mele alături și mă ajutau cu toate, transport, perforat confetti, la ambalat iar cu Ștefania organizam ședințe foto. Eram pe val. La Crăciun făcusem 10.000 de followeri pe Insta și aveam voie să postez cu link la story :)) . Pentru asta am ales fotografia asta. Îmi inspiră liniște și relaxare, dar si o acțiune, nu e doar lenevit. A fost și anul în care am ținut primul atelier, acasă la mine, cu 3 adolescente pe atunci. Acum femei în toată firea, chiar mame.

2020

2019 a fost anul în care am pierdut una dintre prietene. A fost și anul în care a venit pandemia, am stat în casă și am scris planul de afaceri pentru a aplica la fonduri europene și a deveni întreprindere socială de inserție. În august am închiriat casa pentru noul atelier. Multe se întâmplă în august văd.

2021

Anul în care ne-am mutat în noul atelier, și am început să lucrez cu o echipă de oameni. Nu pot să spun că a fost ușor, dar frumos sigur a fost. Până la urmă mi s-a îndeplinit un vis, avem un showroom frumos, un laborator mare, și o sală pentru ateliere iar alta pentru colete. E tot ce avem nevoie, deocamdată.

2022

În timpul acestor 2 ani și jumătate s-au schimbat unii membri ai echipei. Sunt recunoscătoare că am avut ocazia să cunosc persoane noi și că ne-am simțit ca o familie indiferent de cât timp a lucrat cu noi.

2023

Fotografia din stânga e din aprilie de la ziua lui Bogdan, care a fost în echipa Flair Scent de la început, și chiar mă mai ajuta cu produse pe site înainte să iau fondurile europene. Din august 2023, am rămas doar eu și Alexandra, dar înainte de asta, m-am asigurat că sărbătorim de câte ori putem, ziua fiecăruia dintre noi, cu tort, grătare în curte, și mese festive. De asemenea acesta e anul în care nu mi-am făcut planuri de nici un fel. Am simțit nevoia de pauză de la creștere, să las totul să se așeze. Și e tare bine.

Acum când postez articolul, mai sunt 4 zile în care te poți înscrie la tombola online unde poți câștiga lumânări pentru un an, sau să vii să achiziționezi de la atelier și să câștigi lumânări parfumate pe loc.

Îți super mulțumim dacă ai citit până aici, și mai ales, îți mulțumim pentru susținere.

Cu bucurie, Alexandrele de la Flair Scent

Start the conversation

Avatar
Avatar

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard

Poate te ajută informațiile de mai jos:

Contactează-ne