fbpx
Coșul tău

Cunoaște categoriile de vase ale lumânărilor Flair Scent

Cunoaște categoriile de vase ale lumânărilor Flair Scent

Andra Petcu
29 mai 2023
8 min read
Lumânări parfumate din ceară de soia handmade în pahare colorate din sticlă

În decembrie am lansat o nouă categorie de recipiente ce îmbrățișează ceara parfumată, paharele Fondant.

În faza de pregătire a noii colecții, am întrebat pe instagram stories ce denumire am putea să dăm noii colecții. Am realizat cu această ocazie că doar o mică parte dintre cei care ne urmăresc cunosc categoriile noastre de recipiente.
Și deși parfumul este cel care face muzica, vasul e cel care dă tonul.


Așa că m-am pus pe scris un articol în care vreau să vă povestesc despre tipurile de recipiente în care turnăm lumânările Flair Scent.

Ce tipuri, cu ce povești, pentru ce sunt potrivite fiecare. Care lumânări sunt preferatele pentru cadouri, dar și alte detalii despre care vorbim mai rar.

Reciclate

Când am început să să torn lumânări parfumate, vasele recuperate au fost primele recipiente pe care le-am avut la dispoziție.

Recipientele reciclate sunt alese de prin magazine de tip second-hand, iar cea mai mare parte dintre acestea sunt unicate. Deși se întâmplă să mai găsesc câte un set de ceșcuțe identice, aroma face fiecare lumânare să fie diferită.

Chiar dacă acest tip de lumânări necesită cea mai multă muncă, vânătoarea de comori printre rafturi prăfuite îmi dă o mare satisfacție, la care nu vreau să renunț.


Iată care sunt pașii prin care un vas reciclat devine o lumânare parfumată:

 • alegem vasele din magazine;
 • le aducem la atelier și le lăsăm la înmuiat, pentru a le spăla și a îndepărta toate etichetele;
 • cântărim fiecare vas în parte;
 • măsurăm diametrul fiecărui vas, pentru a identifica fitilul potrivit, ținând cont atât de materialul vasului, cât și de forma acestuia;
 • le umplem cu ceară de soia parfumată, în aroma cu care credem noi că se potrivește;
 • testăm lumânările – aprindem acele lumânări la care nu suntem convinși că am ales fitilul potrivit, iar dacă e necesar, o luăm de la capăt cu turnatul;
 • cântărim lumânările pline, pentru a calcula timpul de ardere al lumânării

Toată această muncă se întâmplă pentru a da o nouă șansă unui recipient pe care cineva nu l-a mai considerat util. Sau care, poate, nu se mai potrivea în decor.
And that’s fine. 🙂 Noi ne bucurăm de ele, sperăm că și voi.

E bine să știi că vasele din această colecție pot prezenta defecte, zgârieturi și ciobituri, pe care le reparăm cu silicon și sclipici, dacă e cazul.

Bijuterii de casă

Lumânările semnătură Flair Scent, în recipiente prețioase din sticlă cu capac.

De dimensiuni diferite, cu patternuri în relief, vopsite pe exterior sau pe interior, mate sau lucioase, cu irizații magice multicolore, bombonierele strălucesc în decorurile elegante, luxoase și aduc frumusețe în orice încăpere.

Nu vei da greș dacă le vei alege pentru a le dărui mai departe – din feedback-ul clienților noștri, sunt cadouri foarte apreciate.

Avem o serie întreagă de bomboniere de diverse mărimi, culori și texturi:

Tot din colecția Bijuterii de casă fac parte și:

 • Lumânările parfumate în pahare Vogue;
 • Lumânările parfumate în pahare Renee;
 • Lumânările parfumate în pahare cu Pistrui;
 • Lumânările Allora, cu un design aseamănător lumânărilor stâlp;
 • Lumânările Picasso, în paharele moderne din sticlă multifațetată;
 • Lumânările în pahare Geo Magic, un spectacol pentru ochi;

Cutii de călătorie

Cutiile metalice compacte în mai multe forme, dimensiuni și culori, numai bune de luat cu tine în vacanță.

Fie că pleci pentru un weekend la munte cu cortul, zbori spre un city break sau vei hoinări 2 săptămâni prin lume, cutiile de călătorie îți vor întipări amintirile în parfumul ales.

Pentru magie deplină, îți recomand ca după minimum 2 luni de la întoarcerea acasă, să miroși din nou lumânările. Așa vei putea face o plimbare printre amintirile fericite și vei putea să revii la ele oricând simți nevoia.

Iată ce opțiuni avem pe rafturi:


Ceramică made in RO

Lumânări aparte, în vase create de artiști români.

Prin participările mele la târguri, am avut ocazia să întâlnesc diverși creatori din mâinile cărora ies adevărate minunății de vase din ceramică. Mă îndrăgosteam de ele, le cumpăram și le colecționam, până am adunat destul de multe încât mi-am dorit să le împart cu lumea.
Așa apărut această colecție care ocupă un loc aparte în universul Flair Scent.

Unele vase din colecția Ceramică made in RO sunt unicate și sezoniere, iar pe altele, precum Luna creată de Adora Costa, mi-aș dori să le putem păstra permanent în colecția noastră de vase.

Vasul Lună, din porțelan translucent, care se lasă transformat de lumina flăcării, este rezultatul unor încercări repetate, care s-au întins pe durata a 2 ani.
Cei de la Adora Costa au testat cu răbdare mai multe tipuri de sferă, care ajungeau apoi în laboratorul nostru, unde le umpleam cu ceară și le observam comportamentul la ardere.
Unele versiuni mai vechi ale lunii, care nu au trecut testele, le folosesc pe post de ghivece. 🙂

De curând, am adăugat în colecție și paharele Dragon create de Alina Avram.
La început am comandat două, apoi 10, și abia atunci când am avut 10 pahare colorate diferit, mi-a venit ideea de a le denumi vase Dragon. Culorile lor m-au inspirat și le-am dat nume precum Dragon de pădure (cel verde), Dragon de apus (cel galben cu roz), Dragon de flori (cel roz intens) sau Dragon de apă (cel turcoaz).

Faptul că sunt realizate manual în țara noastră contează mult pentru noi, pentru că ne dorim să susținem creatorii români. Astfel și valoarea produsului crește, știind că este lucrat de mai multe mâini ale unor oameni creativi.

Mărturii

Lumânări în recipiente mici, pentru ocazii deosebite din viața ta. 

Avem, în acest moment, 7 categorii de mini-vase pentru mărturii, care pot fi umplute cu aroma preferată. Te invit să citești articolul dedicat mărturiilor aici.

Sticlă simplă

Sau „Simplul meu”, așa cum le mai alint, pentru că mă agăț de o culoare, de o formă sau de un detaliu, chiar și în simplitate.

Chiar dacă ne plac vasele frumos ornamentate, câteodată mai puțin este  fix ceea ce avem nevoie. Așa că mi-am dorit să avem o colecție separată și pentru paharele din sticlă cu design mai minimialist.
Vasele din această categorie sunt noi, procurate din diverse magazine. Fie că le găsesc într-un magazin, la piață, când merg într-o vacanță sau le descoper neașteptat pe vreun site, îmi place să cumpăr măcar 5 bucăți din fiecare model.

În momentul în care scriu aceste rânduri, avem următoarele produse:

 • lumânările în pahare Clepsidră ușor de integrat în orice decor.
 • lumânările în Mini pahare colorate mate, cu o dimensiune ce le face ideal de pus în jurul căzii atunci când vrei să te scufunzi într-o baie relaxantă.
 • tot aici am adăugat și lumânările în Pahare Fondant

Paharele Fondant

De mult mi-am dorit o linie de lumânări în vase mai simple, dar care să te înveselească prin culorile lor atunci când le aprinzi.

Așa am introdus lumânările în pahare colorate, cu capac din lemn și sigiliu din silicon. Primele lumânări au avut etichetă, însă pe parcurs ce le-am tot aprins acasă, am observat că eticheta blochează lumina, și am decis ca paharele de vară să nu aibă etichetă.

Paharele fondant sunt o alegere bună și pentru călătorii, mai ales pentru atunci când mergi cu cortul. Poți creea jocuri de culori cu diferite pahare fondant, și astfel poți ține si țânțarii la distanță dacă alegi arome puternice precum Lime, busuioc și mandarine sau Lemongrass și ghimbir.

Acestea sunt o alegere bună și pentru un eveniment special. Poți decora masa cu ele, iar apoi le poți da ca și cadou invitaților. Astfel poți avea un parfum special pentru evenimentul tău în care să-ți întipărești amintirile, plus un cadou tip mărturie.

Mulțumim dacă ai rămas cu noi până acum. A fost un articol lung și destul de tehnic, dar sper că de folos celor care se simt copleșiți de multitudinea de recipiente ale lumânărilor Flair Scent.

Chiar și noi suntem deseori copleșiți de cât de multe recipiente diferite avem, cu gramaje, culori, diametre și denumiri diferite. Dar de aici vine bucuria de a face lumânări și unicitatea brandului Flair Scent.

Cu bucurie,

Andra

Start the conversation

Avatar
Avatar

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard

Poate te ajută informațiile de mai jos:

Contactează-ne