Care acum nu mai este chiar atât de nou :p

Am deja 4 luni și ceva de când mi-am instalat atelierul în Căsuța Păcii și mă simt foarte bine aici. E un loc foarte zen, despre care ar fi trebuit să scriu mai demult, dar tot am zis că voi scrie când “va fi gata”. Iar de curând mi-am dat seama că nu va fi gata niciodată, mereu voi aduce îmbunătățiri, voi repoziționa mobila și voi schimba culorile și decorul. Iar faptul că nu am scris până acum despre mutatul aici mi-a blocat drive-ul de a mai scrie despre alte chestii pe care le-am făcut în decursul acestui an, cum ar fi participarea la 3 festivaluri <3 .

Eu sunt pasionată de design interior de mică, jucam jocuri cu design interior și mă uitam la toate emisiunile în care se reamenaja o locuință. Am făcut și facultatea de design interior dar se lucra mult pe computer iar eu voiam să creez chestii cu mâinile. Să șlefuiesc, să vopsesc. De asta îmi place să caut case mai vechi, pentru a avea mână liberă la amenajat și la bătut cuie în perete 😀 . Hai să vă arăt ce-am făcut deocamdată.

Reamenajare atelier de lumânări parfumate Flair Scent

Am început cu elementul meu preferat din atelier, vitrina! Am șters-o bine de praf și grăsime, i-am scos ușa și geamul de pe ușă, am pus bandă de hârtie pe geamurile laterale și m-am apucat de vopsit. Am folosit o vopsea pe bază de apă de la Royal paints, și am aplicat câte un strat subțire de 5 ori, în decursul a două zile.

Cum să recondiționezi o vitrină - Lumânări parfumate Flair Scent

Mobilă recondiționată - vitrina cu lumânări parfumate Flair Scent

După ce am terminat cu vopseaua, i-am schimbat mânerele, pe care le-am cumpărat în timp ce mă aflam în vizită la soră-mea în UK, de la magazinul meu preferat Tk-maxx. (Tot de aici mi-am luat și prima lumânare din soia, de la care a început totul).

Recondiționare vitrină vintage - schimbarea mânerelor de lemn cu mânere din ceramică

Apoi mi-am dat seama că am nevoie de rafturi, unde să pot expune lumânările, așa că a intervenit tata, care a făcut din 9 scânduri, 3 rafturi minunate! Plus multe alte reparații <3 .

Atelier de lumânări parfumate din soia - montarea rafturilor în perete

Atelierul de lumânări parfumate din soia Flair Scent

Și oglinda de mai jos mi se pare superbă, eu îi spun oglinda bijuterie. Am găsit-o într-o cameră, uitată sub un pat. Asta da surpriză 😀 !  Dulapul de sub ea nu prea mă încântă, dar autocolantul salvează situația întotdeauna. Nu am avut destul încât să-l acopăr pe tot, dar în curând plec din nou la sora mea să-mi fac aprovizionarea cu materiale de decorat.

Reamenajare atelier de lumânări

recondiționare mobilă - atelier de lumânări parfumate Flair Scent

Pe lângă atelierul unde pregătesc colete, fotografiez lumânările și stau de vorbă cu voi, mai am și “laboratorul”, care nu era în plan dar uite că aveam nevoie de el. Laboratorul e locul unde stau vasele goale, le măsor diametrul, le cântăresc, le pun fitilul și apoi le umplu, strat cu strat. Câteodată o tură de lumânări o torn în două zile, iar asta înseamnă că mesele îmi sunt ocupate cu aceleași lumânări timp de 3 zile, deci mi-ar fi fost imposibil să le am în aceași cameră în care pregătesc coletele.

Recondiționare mobilă - masă pentru atelierul de lumânări Flair Scent

Recondiționarea mesei din atelierul de lumânări parfumate Flair Scent

Din lipsă de suprafețe pe care să torn lumânările, dar și pentru că am primit minunatele vase din Australia pe care le-am denumit Bijuterii de casă, am scos o masă din beciul casei care era plină de pânze de păianjeni. Am curățat-o bine și am chemat câțiva prieteni să o scoată de acolo. Am șlefuit-o iar apoi am vopsit-o cu aceași vopsea albă, și puțin turcoaz pe care și l-a uitat Otilia de la Flover la mine 😀 Mulțumesc Otilia! <3

Masă recondiționată pentru atelierul de lumânări parfumate din soia Flair Scent

Masa recondiționată în atelierul de lumânări parfumate din ceară de soia Flair Scent

Lumânări parfumate din ceară de soia - colecția bijuterii de casă

Visam să am un atelier de recondiționare a mobilei sau să fiu stylist de fotografii, dar uite dovada că uneori, sau de cele mai multe ori, ceea ce se întâmplă e mai bine decât ceea ce ai vrea tu să se întâmple.

Acum am ocazia să fac lumânări parfumate, să merg la vânătoare de vase, să fac decoruri pentru fotografii și să recondiționez mobilă pentru atelierul de lumânări <3 .

XOXO,

Andra

Aaaa….era să uit de priveliște <3

Priveliștea de la atelierul de lumânări parfumate Flair Scent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *