fbpx
Coșul tău

În Martie celebrez femeile

Andra Petcu
8 martie 2020
7 min read

Pe 6 martie, în timp ce eram la Studio 16, unde urma să stau 5 ore pentru a-mi face șuvițe blonde, mi-a venit o idee. Dacă tot am atât de mult timp să stau pe un scaun și 8 martie e aproape, (era și un vibe feminin acolo, salon, șuvițe alintături?) m-am gândit că aș putea să fac o serie de postări în care să le mulțumesc fetelor că sunt aproape de mine. 

Asta însemna să fac o postare cu fiecare în parte.

Am început cu Teodora, care în ultimul timp a venit des pe la mine să mă ajute, plus că am găsit imediat o poză drăguță cu ea în atelierul meu. A durat vreo 2 ore să fac acea postare, mă durea mâna de la ținut telefonul și am zis că “am să continui eu…”. Urma să mai fac cu Ilona și Ștefania, dar și cu Ioana, prietena pe care trebuia să o apreciez mult mai mult cât încă era aici.

Postarea inițială

Între timp mă gândeam la toate femeile din viața mea datorită cărora sunt aici. Și sunt câteva. Așa că voi începe prin a spune mulțumesc și vreau să știți că sunteți minunate, că vă iubesc și vă apreciez!

Încep cu fosta mea angajatoare (căruia nu-i plăcea să-i spun șefă) de la Klipa , care a primit una dintre primele lumânări făcute de mine și ea mi-a spus pentru prima oară că aș putea să le vând. Ea a fost lângă mine și cât am trecut prin zbuciumul cu Casa Păcii . Eu o văd ca un înger, și îi mulțumesc pentru asta. 

Fosta mea contabilă m-a suportat 3 ani, cu încâlceala mea de artistă neînțeleasă. Mulțumesc pentru tot! Și îmi cer scuze dacă sunt câteva fire de păr alb din cauza mea ?.

Alexandra Ceornei e cea mai minunată floricică și are mereu doar cuvinte frumoase de zis. Acu ceva timp, mi-a dat un review pe pagina lumânărilor care suna cam așa: “Flair Scent e mult mai mult decât meșteșugul lumânărilor – e o poveste de dragoste a alchimiei mirosurilor, o prezență care se întipărește în memoria senzorială personală. Recomand cu încredere și bucurie!”. M-am îndrăgostit pe loc de cuvintele acestea și i-am propus să mă ajute cu descrierea aromelor. Mă bucur foarte mult că a acceptat. Îi mulțumesc și pentru prezența ei care mereu mă liniștește și mă așează înapoi, centrată.

Ilinca Roman e artista care mi-a făcut ilustrațiile pentru noile etichete Flair Scent. Ar merita un articol întreg fiindcă sunt curioasă de procesul prin care a trecut pentru a crea patternurile. Iubesc ilustrațiile ei și sunt atât de mândră că am etichete făcute de ea. În curând veți vedea și multe alte goodies făcute de ea ?.

Oana Filip e o mare inspirație pentru mine. Pe lângă faptul că datorită ei am intrat într-o comunitate atât de frumoasă de creativi, când lucrurile devin mai grele sau mai confuze, ea mereu mă face să simt că merită totul, că sunt pe drumul cel bun și că fac o treabă bună. Nu aveți idee ce important e să auzi, mai ales de la o persoană la care you look up to, să-ți spună că faci o treabă minunată. Mulțumesc Oana! I hug you and I love you!

Și acum prietenele mele, Sisterhood’ul sau Querencia cărora pot să le spun orice, iar ele nu mă judecă, ori nu mă bagă în seamă ?

Despre Teodora am scris în postare, dar tot am să adaug poze cu ea. Love you și îți mulțumesc!

Ilona, ea pe lângă faptul că e cea mai bună șoferiță e și un om extraordinar de bun. M-a susținut mereu, mai ales în momentele în care ziceam că “gata, nu se mai poate, plec în Anglia”, ea mă încuraja să rămân să văd unde și cât poate să crească pasiunea mea pentru lumânări. Mă duce la târguri, mă duce la magazine Second hand să caut vase, mă duce la cumpărături, mă duce în vacanțe, la mare, la munte, festivaluri, mă scoate din casă practic. Mulțumesc Ilona! Eram demult plecată dacă nu erai tu.

Ștefania e o prietenă minunată, și fotograf, deși are și un job de 8 ore. Adunăm idei de poze, și când avem destule, organizăm o ședință foto. Câteodată se întâmplă spontan să ne inspire un obiect din atelier, cât mai stăm de vorbă și perforăm confetti. Iar dacă are camera la ea, imediat ne punem pe treabă. Îți mulțumesc Ștefania! Life would be so boring without you!

Deși nu mai e printre noi, Ioana își face treaba destul de bine și dinăuntrul nostru. Ea mă ajuta cu toate, era ca o mamă practic. Făcea de mâncare, făcea curat în casă, mă ajuta la colete, la comezile mari. La târguri se descurca foarte bine, puteam să o las singură, căci ea știa să vorbească despre lumânări mai bine decât știam eu. Era perfecționistă și organizată. Mă organiza și pe mine cu task-urile. Dăruia mult celorlalți, mai ales timpul ei, cel mai de preț lucru. Simt că nu i-am spus destul de des că-i mulțumesc și că o apreciez și că o iubesc. Și îi mulțumesc pentru că-mi vorbește și acum, am vocea ei în cap care mă ceartă când nu duc o treabă la capăt sau nu fac un lucru cu 100% dăruire.

Familia ❤️

Datorită surorii mele care a plecat în Anglia și m-a chemat în vacanțe la ea, am descoperit lumânările din soia. Ea mi-a arătat tot felul de chestii, pe care nu le găseai nicăieri în România pe vremea aia. Datorită ei am început toată treaba cu lumânările. Eu trimiteam materiale la ea, iar ea le trimitea la tata, tata la mine, fără extra costuri. Îmi mai cumpără vase când vede ceva interesant, unelte pentru a-mi ușura munca, firme bune pentru stickere. Nu cred că există o soră mai bună în lume. Love you sis! To the moon and back.

Mama, care a plecat în Italia acu hăt hăt, ca să nu ne lipsească nimic mie și surorii mele. M-a ajutat cu chiria ATÂȚIA ani, și nu doar chiria, m-a alintat și mă alintă în continuare cu tot felul de cadouri și pachete cu delicatese italienești. De la ea am învățat ce înseamnă eleganța, ea m-a încurajat mereu să cresc frumos și să îndrăznesc să vreau mai mult. Câteodată e prea grijulie, dar cică asta am sa o înțeleg când voi fi și eu mamă (if ever). Te iubesc mult mama și știu că o spun foarte rar, dar de simțit, simt mereu.

Și pentru creșterea minunată de care a avut parte Flair Scent, în 3 ani și jumătate, vă mulțumesc vouă, celor care mă susțineți. Prin like-uri, share-uri, fie că ai cumpărat sau ți-ai dorit și a cumpărat altcineva pentru tine, îți mulțumesc. Am adunat o comunitate de iubitoare de lumânări cu care mă mândresc foarte mult. Îmi face o deosebită plăcere să vorbesc cu voi și să vă ghidez spre lumânarea și aroma potrivită. Sper să găsesc mereu timp pentru asta.

Dar pentru toate aceste lucruri, îi mulțumesc lui Dumnezeu, care se mai găsește în biblie și sub numele de Lumină. Nu că ar avea vreun gen, feminin sau masculin, pentru că eu cred că genurile există doar aici pe Pământ, și pe alte Pământuri poate. Dar sincer cred că mi s-a dat un rol foarte plăcut, fiindcă nimic din toate astea nu sunt meritul meu. Poate singurul merit e că de la un punct în viață, am început să-mi ascult vocea interioară și să nu mai las alte persoane să calce peste ea. Și poate nici ăsta nu-i al meu.

Mulțumesc că îmi ești alături. Povește-le prietenilor despre Flair Scent și ajută-mă să cresc ceea ce fac cu drag și pasiune. Contează mult! ?

XOXO,

Andra

Start the conversation

Avatar
Avatar

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard

Poate te ajută informațiile de mai jos:

Contactează-ne