fbpx
Coșul tău

Bucuria mea vine din poveștile voastre

Bucuria mea vine din poveștile voastre

Andra Petcu
26 septembrie 2019
4 min read

Aseară, pe la 20:30, am primit un mesaj care mi-a făcut inima să bată super tare încă de la prima propoziție.

Poate ăsta e sentimentul pe care îl are un părinte când copilul lui îl strânge în brațe și-i spune “te iubesc”. E ca și cum lumânările mi-au spus asta, doar că mai bine, au șoptit-o prin oameni (om, în cazul de față).  Asta înseamnă că fac ceva bun, nu? Mesajul Oanei parcă a reușit să mă convingă.

Oana e mama creativilor din Iași ❤️. Ea își spune community builder. E Fălticeneancă, la fel ca și mine. Ne știam din orașul natal, însă am început să interacționăm mai des de când m-am apucat de lumânări pentru că își mai răsfăța colegii de la Pixelgrade cu câte un cadou parfumat.

Tot ea organizează Creativ înainte de cafea. Cu siguranță e evenimentul meu preferat din Iași. Oana adună o mână de creativi într-o duminică, când simte ea, fără presiuni, pentru un interviu live în care aflăm poveștile antreprenorilor așa cum sunt ele: cu bune și cu rele.

Asta simt eu că ne conectează mai bine. Atunci când afli că că tuturor ne este greu, că împărtășim dificultăți similare. Cred că mai repede rezonăm când ni se povestesc stări complicate, dileme, pentru că, de obicei, nu le lăsăm să iasă la iveală și credem că toți se descurcă foarte bine numai noi nu. Atunci când aflăm că și ceilalți au aceleași provocări ne apropiem asemeni unei familii de creativi.

Oana este și unul dintre cei 100 de români aleși de DOR care vor defini România de mâine și de peste câțiva ani. O puteți vedea aici. Eu sunt tare mândră de ea.

Astea fiind spuse, aseară mă trezesc cu acest mesaj de la ea.


Dragă Andra,

Știu că e greu să fii antreprenor, mai ales când ești singură la cârme și e nevoie să jonglezi cu mai multe mingi în același timp. De la găsirea vaselor care spun o poveste și până la promovare, de la gestionarea shopului și până la ieșirile în comunitate, toate îți consumă energie și spațiu mental. Pe de altă parte, îți place mult ce faci și atunci e mai ușor să te reîncarci și să o iei din loc a doua zi.

Dar știi ce? Chiar dacă pragmatic vorbind ești solopreneur la Flair Scent, asta nu înseamnă că nu poți avea o echipă. Astăzi, există multe feluri de a lucra împreună, iar unul dintre ele cred că ți se potrivește. Ce-ar fi ca cei care se bucură de lumânările tale care aduc o lumină atât de fragilă, dar totuși extrem de liniștitoare, să îți trimită mai multe povești și mai puține emoji-uri, mai multe mesaje cu însemnătate și mai puține stories care dispar atât de repede?

Ei bine, eu cred că se poate și că sunt mulți #FlairScentLovers care ar face asta, iar blogul tău ar putea să le găzduiască gândurile. În felul ăsta, nu doar că ai strânge articole autentice, scrise pe bune despre oamenii din comunitatea pe care o reprezinți, dar ai câștiga teren ca să faci mai mult din ceea ce îți place cu adevărat: să torni ceară, să cauți arome care să devină obsesii pentru noi, să o fotografiezi pe Qualia așa cum merită, să pleci în căutare de vase și tot așa.

Ca păstor al industriilor creative, nu mi-e străin faptul că cei mai mulți nu știu să ceară ajutorul, indiferent că sunt fotografi, artiști, copywriteri, barista, arhitecți, videografi sau alte asemenea. În universul lor, gestul ăsta vine la pachet cu un sentiment puternic de rușine, de not good enough, de frică de refuz și lista de anxietăți și scenarii sumbre continuă. Cu toate astea, comunitățile sănătoase și puternice se bazează pe un limbaj al generozității, în care fiecare contribuie cu ce are mai bun la momentul cu pricina.

Așadar, îndrăznesc să dau tonul prin scrisoarea asta care sper să te convingă să dai de veste că ești deschisă să faci loc unor povești din partea celor care se bucură de lumânările tale, la fel cum fac și eu. Am două neîncepute, una aproape terminată, două de adus la refill și multe altele care m-au însoțit până acum. Fiecare are felul ei de a mă acompania. Uneori în seri liniștite, în care simt că am făcut pace cu toți și toate, alteori în unele tumultoase, în care mintea aleargă și mi-e greu să o liniștesc.

Ca mine mai sunt și alții. Dă-le o voce pe blogul tău. S-ar putea să îți mulțumească.

Cu drag de tine și de ce faci,
Oana

P.S. Dacă gândurile astea ți se par demne de a fi publicate, poate chiar reprezintă zvâcul care ți-a lipsit până acum, te susțin cu drag să le așezi în casa ta digitală.

Ador mesajul Oanei și mi-a dat curaj, așa că îndrăznesc să vă întreb: dragi #FlairScentLovers, sunteți dispuși să împărtășiți poveștile lumânărilor cu mine?

XOXO,
Andra

P.S. Fotografia este făcută de inspirata Katerina Nedelcu, la una dintre edițiile Creativ înainte de cafea.

Start the conversation

Avatar
Avatar

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard

Poate te ajută informațiile de mai jos:

Contactează-ne