fbpx
Coșul tău

Cunoaște echipa Flair Scent

Cunoaște echipa Flair Scent

Andra Petcu
4 septembrie 2022
11 min read
Echipa lumânărilor parfumate din ceară de soia Flair Scent

Flair Scent este o poveste de dragoste cu și despre meșteșugul lumânărilor.
Poate că ai citit și tu sigur asta pe unul dintre pliantele mai vechi pe care le-ai găsit în colete. Așa a fost și așa este.

Dar Flair Scent este și despre oameni. În 2019, am aflat la o conferință organizată de Fundația Alături de Voi România despre ce este și ce face o întreprindere socială, în 2020 am depus planul de afaceri, am câștigat proiectul european, iar Flair Scent s-a transformat dintr-un one-woman-show, într-un joc de echipă prin care creștem o afacere, în timp ce susținem persoanele din grupuri vulnerabile să muncească și să trăiască mai bine.

Despre saga mea cu acest parcurs am scris aici, dar și aici, dar și pe Instagram, unde încerc să documentez parcursul nostru, cu bine, mai puțin bine și tot ce vine la mijloc.

Și despre oameni vreau să vă și povestesc astăzi. Despre cei care țin rotițele atelierului în mișcare, în feluri mai mult sau mai puțin văzute.
5 am fost și după ce am luat proiectul, 5 suntem și astăzi, însă în ultimul an, echipa noastră a trecut prin mai multe schimbări.
Bogdan e în continuare aici, iar Denisa, Georgiana și Luminița ni s-au alăturat în acest an.

Bogdan

Bogdan e mâna dreaptă; jumătatea de creier analitică și pragmatică din Flair Scent.

Dacă nu mă pun pe mine la socoteală, el este cel mai vechi membru al echipei.
Am început cu chestiuni punctuale și ocazionale – Bogdan mă ajuta să setez site-ul și să încarc produsele, ca eu să mă pot concentra pe lumănări. De la câteva ore pe săptămână, colaborarea a crescut organic, iar din 2020, el este zi de zi, full-time la atelier.
Pe durata implementării proiectului, a avut grijă ca toate actele, raportările și formalitățile să fie la linie. 

De obicei, e primul care vine și ultimul care pleacă. Facturi, analize, rapoarte, acte pentru contabilitate, site, awb-uri pentru curierat – Bogdan păstorește peste tot ce are nevoie de un laptop ca să se întâmple.
A studiat Informatica Economică, așa că are o minte antrenată să spargă problemele mari în problemele mai mici. 
Deschide atelierul, face planul de bătaie, pregătește necesarul de colete și lumânări care vor intra la turnat, coordonează activitatea echipei.
Dar nicio zi de-a sa nu seamănă cu alta: azi se poate ocupa de rapoartele de producție, mâine de pontaje, concedii și clienți, poimâine poate să facă inventarul și tot așa.
Ba chiar a turnat și lumânări când comenzile stăteau la coadă și nu mai făceam față.

Bogdan în timpul liber joacă jocuri pe pc și e pasionat de sport, nicio zi de miercuri nu trece fără ritualul de fotbal cu prietenii – așa se resetează cel mai bine.

Arome preferate:  Qualia aka Mure și piper negru, Crini si bumbac, Nocciola și caramel.

Luminița

Cu răbdarea Luminiței ajung lumânările noastre să parfumeze atât de bine.

Este alături de noi din februarie 2022 și lucrează cu normă întreagă. Am cunoscut-o după ce ne-a fost recomandată de către unul dintre psihologii Centrului Rezidențial pentru Mame și Copii în Dificultate al Fundației Hecuba, unde Luminița a locuit timp de peste un an.

Laboratorul de lumănări este teritoriul său: pregătește vasele și pune fitilele, încălzește ceara, dozează aromele, toarnă cu grijă strat după strat și e atentă ca rețetarul să fie respectat la literă.

Chiar dacă la început a durat puțin până s-a obișnuit cu pașii de lucru, acum se simte stăpână pe domeniu și își ia bucurie din munca sa de zi cu zi.
„Este o activitate foarte relaxantă, fără grabă”, care îi oferă satisfacție și rezultate, dar și spațiu pentru gânduri. „Lucrăm încet și bine.”
Pentru că nu îi stă în fire să stea locului, când lumânările sunt gata și are un interval liber, Luminița se îngrijește ca atelierul să fie curat și ordonat.

Viața a încercat-o des, dar chiar și așa, are mereu la îndemână o glumă sau o vorbă de duh cu care reușește să ne binedispună. „Poți doar să privești înainte”.
Cea mai mare motivație și fericire a Luminiței sunt cei 5 copii pe care îi crește singură, cărora încearcă să le cultive curajul de a se lăsa văzuți și credința că lucrurile găsesc mereu o rezolvare.

Arome preferate: Espresso, Pere și frezii, Napolitană și alune și Nocciola cu caramel.

Denisa

Denisa ni s-a alăturat part-time din februarie 2022. Nu exagerăm când spunem a fost omul potrivit la momentul potrivit. Inițial ne-a fost recomandată de un prieten comun, iar apoi am cunoscut-o mai bine printr-o colaborare cu Asociația Prime, unde Denisa își exersează skillurile de PR.
Noi aveam nevoie de cineva organizat care să îl ajute pe Bogdan, iar Denisa căuta un nou job care să meargă în tandem cu studiile la Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

La Flair Scent, Denisa e un fel de ninja multitasking: ne dă idei de promovare și intervine în tot ce ține de pe partea administrativă și tehnică a atelierului nostru.
Urcă produse pe site, pregătește documentele pentru colete, analizează traficul online și interacțiunea postărilor de pe Facebook, răspunde la mesaje și merge la târgurile unde expunem.
Interacțiunea cu ceilalți o încarcă cel mai mult: „Dacă stai lângă oameni faini, și tu vei fi la fel”. Așa că îi place să întâmpine clienții, iar când simte nevoie să se destindă, schimbă tastatul la laptop cu pregătirea coletelor.

Toată această jonglerie îi iese de minune pentru că este o fire clamă și nu o sperie situațiile solicitante, dar și pentru că este activă și îi place să fie conectată cu tot ce mișcă.

Aromele preferate: Mătase neagră, ZING, Mandarine și santal

Georgiana

Mezina noastră, Georgiana, trece în clasa a XII-a și a ajuns în echipă cu susținerea colaboratorilor noștri de la asociația Ajungem Mari, care desfășoară programe educaționale și de inserție pentru tinerii și copiii din centrele de plasament.

A început să lucreze la Flair Scent din iulie 2022, după ce schimbase deja câteva locuri de muncă care se dovediseră a fi obositoare și dificil de împăcat cu programul de la școală.
Chiar dacă a avut mai multe opțiuni, Georgiana spune că ne-a ales pe noi pentru atmosfera feminină și așezată din atelier, care se potrivește cu firea sa sensibilă și calmă.

Dacă ai comandat recent lumânările noastre și au ajuns intacte la tine, ei poți să îi trimiți un gând bun de recunoștință, căci Georgiana este cea care are responsabilitatea coletelor. Decupează confetti, ambalează cu grijă vasele în hârtia de mătase, adaugă pufuleți și folie de protecție în cutii și verifică corectitudinea listei de produse.

Tot acest proces îi face plăcere: e o bucurie când cutiile îi ies „ordonate și frumoase” și asta se întâmplă des, pentru că Georgiana are multă răbdare și se consideră o persoană „grijulie”, atentă la sine și la nevoile celorlalți.
Cum suntem o echipă mică, Georgiana se aventureză și la turnatul lumânărilor, sub bagheta mai experimentată a Luminiței.

Îi place mult să facă sport, aleargă atunci când are timp – când era mai mică a făcut cursuri de box și a jucat handbal timp de patru ani  – și iubește să cânte, chiar dacă scena îi dă emoții încă.

🖤 Aromele preferate: Mure și piper negru aka Qualia, Mătase neagră, ZING, Vis violet.

Andra

Pe mine mă știți. Iar eu încă sunt recunoscătoare pentru asta. Pentru că am reușit să fac un vis frumos să devină ceva mai mare decât am putut să sper atunci când am început, în 2016.
Și recunoscătoare pentru colegii mei.

Nu mi-a fost ușor să accept să împart lumea lumânărilor cu alții.
Când începusem cursurile de antreprenoriat, în 2019, am simțit prima dată că am nevoie de ajutor. Că e nevoie să pun o graniță între zi și noapte, ambele ocupate de turnatul lumânărilor.
Nu știam să pun pauză, darămite stop, iar vinovăția, când reușeam totuși să fac asta, era mai greu de dus decât oboseala.
Căutam timp pentru citit și pentru reconectare cu ceilalți, de timp pentru ritualurile de dimineață și de gândit pentru mai departe.

Chiar și așa, să accept că voi avea colegi a fost un proces (pe care l-am digerat urmărind pentru a treia oară The Office, printre altele).
Primele luni au fost încărcate de emoții și de stres de tot felul, dar acum am ochi și pentru binele și frumosul care se nasc din sentimentul de echipă.

Am căutat persoane liniștite și cu răbdare, care să hrănească energia Flair Scent și care să primească la rândul lor ceva valoros din experiența de muncă de aici.
Sunt fericită când simt că vin cu plăcere la atelier, înainte de orice.

Contribuția colegilor mei mă ajută nesperat.
Chiar dacă încă torn lumânări (mai ales noaptea, când îmi permit să fac asta în ritmul meu natural), pun fitiluri, vând la târguri și le ajut pe fete cu coletele, astăzi programul meu respiră altfel.
Pot dedica mai mult timp căutatului de vase noi și vechi, descoperitului de arome noi în fiecare sezon. Am vreme să caut lumina cea mai bună pentru fotografii și apoi să le editez.
Am mai multă energie să analizez parcursul nostru, să citesc și să comunic ceea ce facem.
Și mai multe ore în care pot să cer feedback de la voi, vă pot primi în vizită sau pot susține atelierele de lumănărit.

Iar aromele mele preferate sunt ZING, Sclipiri de amurg, Lemn și flori de catifea, Bujor și lemn de agar, TUTUM, Mătase neagră, Pere galbene și vanilie.

Toate fotografiile din acest articol sunt făcute de draga noastră Ștefania Gache, iar mai jos las câteva poze din ședința noastră foto💛.

PS. În timpul acestei ședințe foto, Denisa și Georgiana au turnat pentru prima oară lumânări 😀 . 

Mulțumesc că ai citit și că ne ajuți să ducem visul Flair Scent mai departe și să creăm o lume cât mai parfumată, veselă și plină de culoare! 💛

Te-așteptăm și pe pagina de Instagram pentru mai multe imagini live din atelier.

XOXO, Echipa Flair Scent

Conversations 2 comments

Avatar
Avatar

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Avatar
Paulasays:
Relevant commenter background or experience:un om cu drag de voi
Ce faini sunteeți. 🤍
Reply

Mulțumim Paula! <3 Și tu ești faină 😀

Reply
Link copied to your clipboard

Poate te ajută informațiile de mai jos:

Contactează-ne