fbpx
Coșul tău

Cele mai dorite arome de toamnă

Cele mai dorite arome de toamnă

Andra Petcu
26 septembrie 2021
5 min read
Lumânare parfumată din ceară de soia turnată în bombonieră

Am creat o listă cu cele mai dorite și potrivite arome pentru a-ți parfuma casa toamna.

Să începem cu aromele fructate de toamnă

Îmi place să aprind lumânări din această categorie atunci când afară nu-i atât de plăcut, poate plouă, poate e frig, înnourat, și totuși trebuie să ies din casă. Ei bine, un parfum cu note efervescente, vibrante și jucăușe mă învigorează, îmi dă curaj și energie pentru a mă pregăti să ies din casă. Însă nu uita să stingi lumânarea înainte de a ieși pe ușă.

Continuăm cu aromele lemnoase

Aromele lemnoase nu sunt deloc asemănătoare între ele. Parfumul de Mosc și santal se aseamănă cu mirosul unei cărți vechi cu paginile îngălbenite și tocite, pe când Smochine și vetiver miroase a iarbă proaspăt tăiată. Și totuși o văd ca pe o aromă de toamnă și lemnoasă, poate fiindcă mă gândesc la ea, ca la o plimbare printr-o pădure udă, cu frunze galbene și roșiatice căzute pe jos. Pe când Moscul și santalul mă cuibărește liniștită într-un colț pufos citind o carte.

Iar aroma de Foc în sobă, miroase a frunze arse, la fel cum miroase printre case, la bunici, când oamenii fac curățenie în curte și dau foc la frunze. Ce poți să vrei mai mult de atât de la o zi de toamnă? Sau de iarnă, căci atunci asociez parfumul lumânării cu lemnele care ard în sobă.

Urmează categoria de lumânări cu arome florale, dar și cu note lemnoase de toamnă

Aceste arome sunt perfecte pentru un date, fie că ai un date doar cu tine, un pahar de vin, poate și o baie relaxantă, sau cu iubitul. Aceste combinații de note florale și lemnoase fac echipă bună pentru a crea o atmosferă cât mai relaxată, care te provoacă să scoți la suprafață latura feminină. Din această categorie am 2 arome în topul personal de 5 arome preferate, e vorba de Lemn și flori de catifea și de Bujori și lemn de agar.

Am ajuns la aromele gurmande, sau dulci, preferatele multora pentru sezonul rece

Aromele acestor lumânări sunt caracterizate de notele gurmande, aproape afrodiziace, de vanilie, caramel, zahăr sau miere. Le le găsești uneori alături de note fructate, precum e cea cu Pere galbene și vanilie, care te cheamă parcă la joacă, sau note lemnoase, precum e cea cu Miere și tabac, care dă o notă masculină parfumului dulce. Trebuie să ții cont că aceste arome sunt puternice, poate prea puternice pentru o cameră mică. Partea frumoasă e că parfumează și fără să le aprinzi.

Arome de aprins tot timpul anului

Aceste arome sunt cu totul speciale. Eu de exemplu nu pot detecta notele din ele, le asemăn mai mult cu câte un parfum de corp. De exemplu Tămâie și smirnă seamnănă cu Angel de la Thierry Mugler, iar Iris cu mosc mi-a spus cineva că seamnănă cu un parfum de la Dior. Iar Zing, oh, cât am căutat un parfum care să semene cu această aromă căci sunt îndrăgostită de ea. Am găsit într-un final parfumul Crazy in love de la Montale ❤️.

Aceasta e selectia noastră de parfumuri tomnatice numai bune de parfumat casa. Cu această paletă bogată de parfumuri de toamnă, imaginația ta va fi gata să tomnească pe unde își dorește…  

Iar dacă mai ai idei de arome Flair Scent de adăugat pe lista aromelor de toamnă, lasă-mi un comentariu.

XOXO,

Andra

Start the conversation

Avatar
Avatar

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard

Poate te ajută informațiile de mai jos:

Contactează-ne